Czekoladowa granola z patelni

wartości posiłku

sojowe chrupki kakaowe

Chrupki użyte w przepisie kupisz w internetowym sklepie KoRo. Wspomniane chrupki możesz zastąpić ekspandowanym ziarnem.

orzechy

Wybierz ulubione orzechy. Każdy z rodzajów orzechów ma nieco inne właściwości, jednak łączy je jedno – są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych

miód

W wersji wegańskiej miód pszczeli możesz zastąpić miodem sztucznym lub syropem klonowym.

czekolada gorzka

Zawartość kakao w czekoladzie gorzkiej jest bardzo zróżnicowana i wynosi od 46% nawet do 99%. Im wyższa zawartość kakao w czekoladzie gorzkiej tym lepiej.

składniki

30g sojowych chrupek proteinowych z kakao 

15g dowolnych orzechów (u mnie nerkowce i migdały) 

10g miodu

2 kostki gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania

Orzechy i czekoladę posiekaj. Na patelnię wrzuć orzechy oraz sojowe chrupki. Podgrzewaj na małym ogniu do zarumienienia. Dodaj miód. Całość dokładnie wymieszaj i trzymaj na patelni jeszcze kilka sekund. Granolę przełóż na talerz, wtedy dodaj czekoladę. Podaj z ulubionymi dodatkami.

Ja moją granolę podałam z czekoladowym puddingiem proteinowym, bananem, figą i masłem z musem migdałowym.

Makro granoli: B 20.9g, T 11g, W 27.7g

295 kcal

Leave a Reply

Pokochaj zdrowy styl życia.

makro z sensem

Pokochaj swoje ciało