Czekoladowa granola z patelni

wartości posiłku

płatki owsiane

Płatki owsiane – skarbnica witamin, składników mineralnych i błonnika. Jeśli nie przepadasz za owsianką, spróbuj płatków w takiej chrupiącej wersji.

orzechy laskowe

Do granoli możesz dodać dowolne orzechy. Świetnie sprawdzą się orzechy włoskie, nerkowce czy migdały.

miód

Nie używasz miodu? Postaw na syrop z agawy lub syrop klonowy!

gorzka czekolada

Tak naprawdę do granoli możesz dorzucić wszystko co lubisz – pokruszone ciastka, dowolną czekoladę czy nawet suszone owoce.

składniki

50g płatków owsianych

15g orzechów laskowych

5g kakao

10g miodu

2 kostki gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania

Orzechy i czekoladę posiekaj. Na patelnię wrzuć orzechy oraz płatki owsiane. Podgrzewaj na małym ogniu do zarumienienia. Dodaj kakao i miód. Całość dokładnie wymieszaj i trzymaj na patelni jeszcze kilka sekund. Przełóż granolę na talerz i poczekaj aż ostygnie, wtedy dodaj czekoladę. Podaj z dowolnymi dodatkami.

Makro granoli: B 10.7g, T 18.3g, W 54.2g, 414 KCAL

Leave a Reply

Pokochaj zdrowy styl życia.

makro z sensem

Pokochaj swoje ciało