Makro granoli: B 10.7g, T 18.3g, W 54.2g, 414 KCAL
Czekoladowa granola z patelni
Strona główna » Przepisy » Czekoladowa granola z patelni
wartości posiłku
płatki owsiane
Płatki owsiane – skarbnica witamin, składników mineralnych i błonnika. Jeśli nie przepadasz za owsianką, spróbuj płatków w takiej chrupiącej wersji.
orzechy laskowe
Do granoli możesz dodać dowolne orzechy. Świetnie sprawdzą się orzechy włoskie, nerkowce czy migdały.
miód
Nie używasz miodu? Postaw na syrop z agawy lub syrop klonowy!
gorzka czekolada
Tak naprawdę do granoli możesz dorzucić wszystko co lubisz – pokruszone ciastka, dowolną czekoladę czy nawet suszone owoce.
składniki
50g płatków owsianych
15g orzechów laskowych
5g kakao
10g miodu
2 kostki gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania
Orzechy i czekoladę posiekaj. Na patelnię wrzuć orzechy oraz płatki owsiane. Podgrzewaj na małym ogniu do zarumienienia. Dodaj kakao i miód. Całość dokładnie wymieszaj i trzymaj na patelni jeszcze kilka sekund. Przełóż granolę na talerz i poczekaj aż ostygnie, wtedy dodaj czekoladę. Podaj z dowolnymi dodatkami.