Makro samych trufli: B 20.7g, T 13.5g, W 70g
498 kcal
Strona główna » Przepisy » Czekoladowe trufle z fasoli
100g fasoli czerwonej z puszki
pół banana
20g daktyli suszonych
20g płatków owsianych
10g kakao
15g masła orzechowego
15g mąki kokosowej (można pominąć, ale wtedy trzeba dać więcej płatków)
garść jagód
Dodatkowo – banan, jagody, orzechy laskowe
Fasolę opłucz pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę, wstaw na chwilę do lodówki. Po tym czasie uformuj trufle nadziewając je jagodami. Obtocz w kakao i schłodź w lodówce. Pralinki podaj z dowolnymi dodatkami.
Krem to zblendowany serek wiejski (200g) + białko ciasteczkowe.
Makro samych trufli: B 20.7g, T 13.5g, W 70g
498 kcal