Lawasze z mięsnym farszem
Strona główna » Przepisy » Lawasze z mięsnym farszem
wartości posiłku
lawasz
mięso mielone z indyka
mozzarella
dodatki
składniki
10 sztuk lawaszy – dwa opakowania
Farsz:
400g mięsa mielonego z indyka
łyżka oliwy
opakowanie pieczarek
2 cebule
pół puszki kukurydzy
mozzarella light
łyżeczka przyprawy do gyrosa
2 łyżeczki czosnku suszonego
Dodatkowo: pomidorki, rukola, ketchup
Sposób przygotowania
Cebule i pieczarki dokładnie umyj. Pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oliwy kilka minut. Kiedy cebula i pieczarki się zarumienią dorzuć na patelnie przyprawione mięso. Całość duś pod przykryciem około 10-15 minut. Gdy mięso będzie już miękkie dodaj na patelnię kukurydzę oraz mozzarellę, smaż do momentu aż woda odparuje, a ser się roztopi.
Gotowy farsz nałóż na lawasz, dodaj pomidorki, odrobinę ketchupu i rukolę. Lawasz złóż w kształt kwadratu/prostokąta. Gotowy lawasz podgrzej chwilę na suchej patelni z obu stron do zarumienienia.