Makro omleta: B 20.1g, T 19g, W 7.8g
287 kcal
Strona główna » Przepisy » Omlet ze szparagami
2 jajka
30ml mleka
sól i pieprz
100g szparagów
ząbek czosnku
kilka pomidorków koktajlowych
15g sera żółtego
kiełki
5ml oliwy z oliwek
Szparagi dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj. Na oliwie podsmaż czosnek oraz szparagi. W międzyczasie wymieszaj jajka, mleko, sól i pieprz. Gdy szparagi będą już miękkie – zalej je jajkami, ułóż połówki pomidorków, zmniejsz ogień i przykryj pokrywką (nie będziemy odwracać omleta). Gdy omlet się zetnie posyp go startym żółtym serem i kiełkami. Podaj z pieczywem lub solo.
Makro omleta: B 20.1g, T 19g, W 7.8g
287 kcal