Pralinki z fasoli

wartości posiłku

kakao

Wybierz kakao naturalne, najlepiej o obniżonej zawartości tłuszczu. Kakao rozpuszczalne ma na pierwszym miejscu w składzie cukier, a nie kakao, co oznacza, że takie kakao jest na bazie cukru, a nie ziaren kakaowca.

płatki owsiane

Płatki owsiane nadają się nie tylko do owsianki. Możesz przemycić je w wielu innych potrawach. Z odróżnieniu od wielu mąk – płatki owsiane możesz śmiało spożywać na surowo, dlatego świetnie nadają się jako zagęstnik do przekąsek bez obróbki termicznej.

fasola

Fasola jest produktem wzdymającym, tym bardziej na surowo. Pamiętaj, aby przepłukać fasolę pod zimną, bieżącą wodą – w ten sposób pozbędziesz się nadmiaru soli oraz substancji wzdymających.

mąka kokosowa

Mąka kokosowa to zmielony miąższ kokosa. Jest to bardzo aromatyczna, charakterystyczna mąka – genialna do przekąsek na surowo. Mąka koksowa chłonie znaczne ilości wody i świetnie zagęszcza – to jej ogromny plus.

składniki

100g fasoli białej z puszki

pół banana

15g płatków owsianych

15g kakao

łyżeczka masła orzechowego

10g mąki kokosowej (można pominąć, ale dać wtedy więcej płatków)

opcjonalnie słodzidło

 

Dodatkowo – banan, granat, tahini

Sposób przygotowania

Fasolę opłucz pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę, wstaw na chwilę do lodówki. Po tym czasie uformuj trufle i obtocz je w kakao, schłodź w lodówce.

 

Krem to zblendowany serek wiejski (150g) + białko ciasteczkowe.

Makro pralinek: B 18g, T 8.2g, W 43.7g, 332 KCAL

Makro z kremem:  B 36.7g, T 13g, W 49.6g, 469 KCAL

Leave a Reply

Pokochaj zdrowy styl życia.

makro z sensem

Pokochaj swoje ciało