Makro pralinek: B 18g, T 8.2g, W 43.7g, 332 KCAL
Makro z kremem: B 36.7g, T 13g, W 49.6g, 469 KCAL
Strona główna » Przepisy » Pralinki z fasoli
100g fasoli białej z puszki
pół banana
15g płatków owsianych
15g kakao
łyżeczka masła orzechowego
10g mąki kokosowej (można pominąć, ale dać wtedy więcej płatków)
opcjonalnie słodzidło
Dodatkowo – banan, granat, tahini
Fasolę opłucz pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę, wstaw na chwilę do lodówki. Po tym czasie uformuj trufle i obtocz je w kakao, schłodź w lodówce.
Krem to zblendowany serek wiejski (150g) + białko ciasteczkowe.
Makro pralinek: B 18g, T 8.2g, W 43.7g, 332 KCAL
Makro z kremem: B 36.7g, T 13g, W 49.6g, 469 KCAL