Makro: B 18.3g, T 30.6g, W 36.3g
486 kcal
Strona główna » Przepisy » Sałatka z halloumi
garść rukoli
pomidor pomarańczowy (lub inny, dowolny)
nektarynka
pół cebuli czerwonej
50g kukurydzy
50g sera halloumi
15g nerkowców
szczypiorek
sos – łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka miodu, łyżka soku z cytryny, sól i pieprz
Ser halloumi pokrój w plastry, podsmaż go na suchej patelni do zarumienienia. Pomidora, nektarynkę oraz cebulę pokrój w dowolny sposób. Kukurydzę opłucz pod bieżącą wodą. Nerkowce posiekaj i podpraż na suchej patelni. Szczypiorek posiekaj. Z podanych składników przygotuj sos. W głębokim talerzu ułóż wszystkie składniki. Sałatkę polej dressingiem.
Makro: B 18.3g, T 30.6g, W 36.3g
486 kcal