Puszyste tacos z owocami

wartości posiłku

jajko

Aby ubić pianę z białek jaja – wykorzystaj schłodzone jajko, nie pozwól, aby żółtko dostało się do białka, a podczas ubijania dodaj szczyptę soli.

budyń waniliowy

Budyń waniliowy możesz zastąpić budyniem o smaku śmietankowym – dodaje on placuszkom aromatu i delikatnej struktury.

mąka kukurydziana

Czy wiesz, że mąka kukurydziana jest mąką bezglutenową? Pamiętaj, jednak, że jeśli nie cierpisz na celiakię – nie musisz rezygnować z glutenu w codziennej diecie.

skyr naturalny

Skyr naturalny jest świetnym dodatkiem do słodkich i wytrawnych dań. Ma wysoką zawartość białka, przy niskiej podaży tłuszczów i kalorii.

składniki

jajko

10g budyniu waniliowego

10g mąki kukurydzianej

30ml mleka

75g skyra naturalnego

garść owoców sezonowych

10g pistacji

Sposób przygotowania

Białko oddziel od żółta. Żółtko wymieszaj z mlekiem, proszkiem budyniowym i mąką. Białko ubij na sztywno ze szczyptą soli. Połącz delikatnie obie masy. Usmaż placuszki na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni z obu stron. Placki złóż na pół, nałóż jogurt oraz owoce. Posyp posiekanymi orzechami.

Makro: B 19.6g, T 11.2g, W 27.9g

289 kcal

Leave a Reply

Pokochaj zdrowy styl życia.

makro z sensem

Pokochaj swoje ciało